Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Shotokan     Slektstre     Profiler     Stilarter     Karate
Sentrum Karateklubb
 

Masao Kawasoe (8. dan, ITKF)

 

 

 

Masao Kawasoe er født i 1945. Han er i dag bosatt i London, England. Han beynte å trene judo, men etter å ha sett en karateoppvisning når han var 15 år gammel ble han så imponert over dette at han begynte umiddelbart å trene karate.

En av hans første instruktører var Tsuyama Sensei, som var i likhet med Kawasoe Sensei fra byen Saga på øya Kyushu, Japan. Han trente gjennom alle årene han gikk på High School og begynte deretter på det kjente Takushoku Universitetet. Her fortsatte han og trene under Tsuyama Sensei. Det var trening seks dager i uken, tre timer om dagen over en periode på fire år.

Kawasoe ble så invitert til å ta et fulltids JKA instruktørkurs på tre år under Nakayama Sensei`s ledelse. Han instruerte i Taiwan og på Madagaskar før han kom til England i 1974 og er i dag hovedinstruktør i "United Kingdom Traditional Karate Federation" (UKTKF) som er underordnet International Traditional Karate Federation (ITKF).

Kawasoe Sensei var den første japanske instruktøren som besøkte oss på Vestlandet etter at vi gikk over til Shotokan i 1982. Egon Solem og Kawasoe Sensei hadde i flere år påskesamlinger i Sauda. Det var her Alf Ronny Fagerland graderte til Shodan (1. dan) i 1985. I dag besøker han Norge ca. 5 ganger i året og er hovedinstruktøren for "Norges Tradisjonelle Karateforbund" (NTKF).

Masao Kawasoe blir av mange regnet blant de mest teknisk perfekte karateutøvere vi har i dag. Han fikk også veldig godt skyssmål av Nakayama Sensei.

 

 

 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions