Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Shotokan     Slektstre     Profiler     Stilarter     Karate
Sentrum Karateklubb
 

Poh Lim (6. dan, ITKF)

 

 

 

Poh Lim er opprinnelig fra Malaysia, men bor nå på Konnerud i Drammen. Han hadde to onkler som trente stilarten Shao Lin, og slik kom han tidlig i kontakt med kampsport. Da han var 16 år gammel, ble karate introdusert på skolen han gikk på, og han fikk da muligheten til å trene mer jevnlig enn tidligere. Hans første instruktør var Sensei Loh, en streng mann som var kjent for å presse sine studenter hardt. Etter hvert fikk han innpass i Sensei Lohs "indre kjerne" av studenter, noe som betydde enda mer hard trening, bl.a. hver søndag morgen fra kl. 06.00 til 07.30, i en park en halvtimes tid fra der han bodde.

Poh Lim har lang erfaring som konkurranseutøver. I 1974 representerte han Malaysia i en 6-nasjons turnering på Filippinene. Høydepunktet i denne turneringen kom da han sto ansikt til ansikt med selveste Masahiko Tanaka på matta! Detaljene fra denne kampen kan vi la være, men han gjorde sin plikt og kjempet tappert for sitt fedreland! I 1976 flyttet Poh Lim til Sverige og det var da han stiftet bekjentskap med Masao Kawasoes karate, noe som i følge ham selv åpnet en ny dimensjon for ham.
Poh Lim åpnet sin første dojo i 1977, og fra 1982 til 1987 gjorde han comeback som konkurranseutøver og representerte Sveriges JKA team ved mange anledninger. Han hadde svært gode plasseringer både i kata og kumite konkurranser.

I 1990 flyttet Poh Lim til Island hvor han ble engasjert som hovedinstruktør i den største Shotokan-klubben. I 1992 flyttet han til Norge etter å ha blitt tilbudt jobb som hovedinstruktør i Tsunami Shotokan Karateklubb på Holmlia og Marienlyst Karateklubb i Drammen. I tillegg til å være hovedinstruktør for disse to klubbene, er han Norges Tradisjonelle Karate Forbunds (NTKF) sjefsdommer og han har også vært dommer i flere inter-nasjonale konkurranser.

På 80 tallet fikk Alf Ronnys gamle klubb "Karmøy Karateklubb" besøk av Poh Lim flere ganger. En meget god utøver og instruktør som gav mye til oss på Karmøy på den tiden. Han har vært profesjonell instruktør siden tidlig på 80-tallet og blir av mange regnet for å være en av de beste shotokan-instruktørene i Europa.

 

 

 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions